Javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta

Ljubljana, 6. 12. 2018 | sporočila za javnost

Danes je v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta. Predstavitev je vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač. To je bila sedemindvajseta (27.) javna predstavitev kandidatov predsednika republike za visoke državne funkcije in je postala običaj.

Predsednik Pahor ocenjuje, da kandidat izpolnjuje visoke strokovne kriterije in ima potrebne izkušnje za opravljanje te funkcije. Po več pogovorih in posvetovanjih z vodji poslanskih skupin državnega zbora je predsednik republike ugotovil, da mag. Boštjan Vasle uživa tudi potrebno podporo poslank in poslancev za izvolitev.

Za javne predstavitve kandidatov se je predsednik republike Borut Pahor odločil, ker prispevajo k preglednosti in kakovosti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter utrjujejo zaupanje javnosti. Hkrati pa javna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidatom spozna, še preden o njem dokončno odloči državni zbor ali ga na položaj neposredno imenuje predsednik republike.

Javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta
Foto: Bor Slana/STA