SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na 10. slovenskem kongresu prostovoljstva

Ljubljana, 27. 11. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil 10. slovenskega kongresa prostovoljstva, kjer je zbrane tudi nagovoril. Predsednik republike je tudi častni pokrovitelj kongresa prostovoljstva, ki ga že deseto leto zapored organizira Slovenska filantropija.

Predsednika republike sta ob prihodu sprejeli Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije, in Tereza Novak, direktorica Slovenske filantropije. Tereza Novak se je v pozdravnem nagovoru predsedniku Pahorju zahvalila za njegovo podporo prostovoljskim in humanitarnim organizacijam in njihovim dejavnostim v Sloveniji. Predsednik republike je nagovoril več kot sto predstavnikov prostovoljskih organizacij, ki bodo na današnjem delovnem kongresu posebno pozornost namenili Nacionalni strategiji za razvoj prostovoljstva do leta 2020. Prostovoljcem in prostovoljkam se je zahvalil za njihovo delo in poudaril, da mora strategija med drugim vključevati tudi dogovor, da bo imelo prostovoljstvo ustrezno podporo države ter bo tako lahko zagotavljalo največji možen učinek za ljudi v stiski.

Predsednik republike na 10. slovenskem kongresu prostovoljstva
Foto: Daniel Novakovič / STA

Ob tem je predsednik republike izrekel povabilo na njegov tradicionalni sprejem za predstavnice in predstavnike humanitarnih organizacij, ki imajo status humanitarne organizacije in so združene v Nacionalni forum humanitarnih organizacij Slovenije (NFHOS). Pred sprejemom bo predsednik republike s predstavniki upravnega odbora NFHOS spregovoril o ključnih problemih in priložnostih delovanja humanitarnih organizacij.