Predsednik republike na slovesni podelitvi nagrad in priznanj ob svetovnem dnevu Civilne zaščite - kipec civilne zaščite je prejel Joško Berlec

Brdo pri Kranju, 28. 2. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu Civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, v Kongresnem centru Brdo pri Kranju udeležil slovesne podelitve nagrad in priznanj Civilne zaščite.
Na slovesnosti, ki je bila letos v luči lanskoletnih naravnih ujm, sta poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But podelila bronaste, srebrne in zlate znake, plakete Civilne zaščite ter kipec Civilne zaščite. Posebno zahvalo pa so udeleženci proslave namenili predstavnikom reševalnih in gasilskih organizacij držav, ki so nam v času lanskoletnega žledu nemudoma priskočile na pomoč.

Letos je kipec Civilne zaščite za življenjsko delo na področju zaščite in reševanja prejel Joško Berlec iz Kamnika. Gospod Berlec je s svojim delom pustil neizbrisen pečat v slovenskem gasilstvu in varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh.

Za glasbeno popestritev je s svetovnimi in slovenskimi uspešnicami poskrbel Orkester Slovenske vojske z vokalistko Katjo Rihtar.

Predsednik republike na slovesni podelitvi nagrad in priznanj ob svetovnem dnevu Civilne zaščite - kipec civilne zaščite je prejel Joško Berlec.
Foto: STA/Anže Malovrh

Predsednik republike na slovesni podelitvi nagrad in priznanj ob svetovnem dnevu Civilne zaščite - kipec civilne zaščite je prejel Joško Berlec.
Foto: Anže Malovrh/STA