SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti Osnovne šole Boštanj

Boštanj, 24. 11. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob otvoritvi energetsko sanirane Osnovne šole Boštanj, kjer je zbrane tudi nagovoril. Predsednika republike Boruta Pahorja je ob Vesni Vidic Jeraj, ravnateljici šole, in Srečku Ocvirku, županu občine Sevnica, sprejela skupina najmlajših učencev, ki so okoli prenovljenega šolskega poslopja sklenili verigo in s tem simbolno objeli prostor, v katerem, kot so rekli, poteka velik del njihovih življenj.

V nagovoru zbranim se je predsednik republike zahvalil županu občine Sevnice, ki je pomagala pri energetski sanaciji šole, in ob tem dejal, da gre zahvala tudi drugim slovenskim županom, ki skrbijo za to, da Slovenija ni samo lepa, ampak je tudi bolj in bolj urejena. "Dragoceno je, da posebno pozornost posvečate javnim ustanovam in vsemu, kar je namenjeno nam, da najdemo prostor za naš skupen razvoj." Nato se je predsednik Pahor zahvalil učiteljem - zato, ker poučevanja ne jemljejo le kot službo, temveč kot poslanstvo, in ker ga opravljajo s srcem, vestno in predano. Poudaril, je da je zelo pomembno, da v današnjem dinamičnem svetu učitelji ne predajajo otrokom le znanja, ampak jih vzgajajo za življenje. 

"Drage učenke, dragi učenci," je ob koncu predsednik republike nagovoril šolarje: "šola ni le pouk in pouk ni le nabiranje znanja. Tu postajate zrele in odrasle osebnosti in verjetno ste vi generacija, ki bo dočakala naslednje tisočletje. Pomembno je, da otroci radi pridete v šolo in se naučite živeti kot osebnosti, ne le zase, ampak tudi za druge." 

Predsednik republike na slovesnosti Osnovne šole Boštanj
Foto: STA/Nebojša Tejič

Učenci Osnovne šole Boštanj so z nocojšnjo slovesnostjo »Odprimo skrinjo zgodb naše šole« navzočim predstavili pogled v šolske zgodbe, ustvarjene v teku časa od nekoč do še ne slutenega jutri. Skozi iskrivo igro so predstavili življenja umetnikov, ki jim je to okolje predstavljajo navdih za ustvarjanje. Ob zaključku programa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor z županom Srečkom Ocvirkom in ravnateljico Vesno Vidic Jeraj, s simbolnim prerezom traku energetsko sanirano stavbo osnovne šole predal njenemu namenu: igri in domišljiji boštanjskih otrok.