Predsednik republike Borut Pahor sprejel predsednika Hrvaškega sabora Josipa Leka

Ljubljana, 5. 12. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predsednika Hrvaškega sabora Josipa Leka, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. V pogovoru sta sogovornika veliko pozornosti namenila predvsem čezmejnemu sodelovanju in se strinjala, da ima slovensko-hrvaško sodelovanje potenciale, ki presegajo dvostranski okvir.

Predsednik republike Pahor in predsednik hrvaškega parlamenta Leko sta se strinjala, da revitalizacija "Brdo Process" na najvišji ravni prinaša pozitivno sporočilo partnerjem Slovenije in Hrvaške v regiji in v Evropski uniji. Strinjala sta se, da sta Slovenija in Hrvaška tradicionalno zelo povezani gospodarski partnerici, da so odnosi med državama dobri in intenzivni na vseh ravneh in področjih, prav tako pa si državi prizadevata za rešitev preostalih odprtih vprašanj, ki so po večini povezana z razpadom nekdanje skupne države.

Predsednik Pahor je na koncu tudi dejal, da si Slovenija prizadeva ob reševanju aktualnih vprašanj ustvariti pogoje dobrega sodelovanja v okviru članstva obeh držav v Evropski uniji.

Državi povezujejo številni skupni interesi za stabilnost regije in krepitev evroatlantske perspektive držav Zahodnega Balkana.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predsednika Hrvaškega sabora Josipa Leka, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA