Člani senata Komisije za preprečevanje korupcije so predsedniku Pahorju predali letno poročilo o delu za leto 2014

Ljubljana, 28. 5. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel člane senata Komisije za preprečevanje korupcije, ki so mu predali in predstavili letno poročilo o svojem delu v letu 2014. Predsednik komisije gospod Boris Štefanec je ob tem posebej poudaril, da poročilo poleg pregleda opravljenega dela vsebuje vizijo dela Komisije za preprečevanje korupcije do konca mandata. V njej zavzema ključno mesto razvoj preventivne dejavnosti komisije.

Člani senata Komisije za preprečevanje korupcije so predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju predali letno poročilo o delu za leto 2014
Foto: Daniel Novakovič/STA


Poročilo, ki ga je predsednik Pahor prejel na USB ključku, sicer izpostavlja tri področja, na katerih je bila aktivnost komisije v preteklem letu največja: obdelava prijav, ki jih komisija prejema, preventivno delovanje in mednarodno sodelovanje.

Sogovorniki so se strinjali, da je ključnega pomena za ugled in legitimnost delovanja KPK njena brezpogojna neodvisnost, kar je temeljno vodilo delovanja senata KPK. Predsednik Pahor se je v nadaljevanju seznanil tudi s pripravami sprememb zakona o integriteti in preprečevanju korupcije in se ob koncu članom senata KPK zahvalil za njihovo dosedanje delo.