Predsednik republike ob 50. letnici CIRIUS Vipava: »Vsi si zaslužimo srečno življenje«

Vipava, 4. 6. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes, kot častni pokrovitelj, udeležil slovesnosti ob 50. obletnici delovanja centra CIRIUS Vipava, kjer je zbrane tudi nagovoril. Predsednika Pahorja so ob prihodu prijazno pozdravili varovanci doma, ki so nastopali v kulturnem delu slovesnosti.

V slavnostnem govoru je predsednik republike izrekel prisrčne čestitke ob »abrahamu«, ki ga center obeležuje, ter ravnateljici, učiteljicam, vzgojiteljicam in varovancem centra dejal, da je domovina ponosna na njihove dosežke. Dejal je, da je tudi sam, zaradi osebne izkušnje v mladosti, imel priložnost skozi otroške in mlade oči spremljati odnos družbe do oseb s posebnimi potrebami nekoč in danes. »Postali smo boljša družba. Institucionalno varstvo oseb s posebnimi potrebami ni idealno, a smo na marsikatere napredke lahko ponosni. Predvsem zaradi vseh vas, ki delate z osebami, ki vas potrebujejo, in svoje delo dojemate kot poslanstvo. Za varovance skrbi vaše široko srce in oni vam hvaležnost vračajo na svoj način, s svojim srcem,« je dejal predsednik in v svojem imenu in imenu vseh naših ljudi izrekel zahvalo zaposlenim z željo, da bi lahko svoje poslanstvo, najbolj plemenite smernice družbenega razvoja, v prihodnje opravljali v boljših pogojih. »Vsi si zaslužimo, da živimo srečno življenje«, je govor zaključil predsednik republike.

Predsednik republike Borut Pahor na slovesnosti ob 50. obletnici delovanja centra CIRIUS Vipava
Foto: Nebojša Tejić / STA

Dr. Erna Žgur, ravnateljica centra, se je predsedniku Pahorju zahvalila za plemenite besede ter častno pokroviteljstvo, z obiskom pa, tako ravnateljica, je dal slovesnosti izjemen pečat.

Center letošnji jubilej praznuje pod geslom enotedenskega festivala »Pustimo odtis«, lani in predlani pa je predsednik Pahor za varovance centra pripravljal tudi božično pecivo, ki so ga nato otroci in mladostniki prejeli na božični večer.