Predsednik republike vročil častno pokroviteljstvo nad triatlonsko tekmo v polovičnem ironmanu v slovenski Istri

Ljubljana, 3. 4. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil sprejem ob vročitvi listine o častnem pokroviteljstvu nad triatlonsko tekmo v polovičnem ironmanu v slovenski Istri.

»Danes smo priča začetku čudovite zgodbe, ki jo bomo napisali jeseni in nato naprej vsako leto,« je dejal predsednik republike. Dodal je, da Slovenija postaja športna rekreativna velesila in poudaril, da so k temu veliko pripomogle organizirane športne prireditve, ne le za vrhunske športnike, temveč in predvsem za rekreativne.  Tako je, je dejal predsednik, vrhunski šport ponudil roko rekreativnemu, ta pa je objel vrhunskega, in zdaj se vse več ljudi pridružuje navdušenju nad športom in zdravim življenjskim slogom. Predsednik republike se je zahvalil vsem, ki sodelujejo pri organizaciji različnih športnih prireditev, in ob tej priložnosti posebej pa organizatorjem polovičnega ironmana, ki so s svojo pogumno odločitvijo omogočili, da bomo jeseni lahko tudi v Sloveniji uživali v tem velikem športnem dogodku.

V imenu organizacijskega odbora se je za listino o častnem pokroviteljstvu predsedniku republike zahvalil Milan Eržen, direktor tekme.

Zgodovinski športni dogodek "I FEEL SLOVENIA - IRONMAN 70.3 Slovenian Istra" bodo prvikrat skupaj gostile štiri obalne občine: Občina Koper, Občina Piran, Občina Ankaran in Občina Izola. Organizacija tega dogodka ni izjemnega pomena le za športnike in tekmovalce, temveč tudi za turistično in gospodarsko promocijo Slovenije v mednarodnem okolju.

Poseben del tekmovanja v Izoli bo namenjen otrokom. IRONKIDS ima dolgo tradicijo v več državah, kjer je prisoten IRONMAN, in sovpada s filozofijo promocije zdravega načina življenja. Nekaj simbolnih vstopnic za tek do 500 m so organizatorji pripravili na najboljše mlade tekače, ki sta jih simbolno prevzela mlada športnika Aleksej in Tia Tonia. Kulturni program pa so pripravili učenke in učenci Osnovne šol Prežihovega Voranca.

Sprejema so se udeležili tudi slovenski športniki, ki so v zadnjih treh letih opravili najmanj eno tekmovanje Ironman.

Predsednik republike je vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad triatlonsko tekmo v polovičnem ironmanu
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike je vročil listino o častnem pokroviteljstvu nad triatlonsko tekmo v polovičnem ironmanu
Foto: Daniel Novakovič / STA