Predsednik republike Pahor s predsednikom Zbora za republiko dr. Šturmom

Ljubljana, 24. 1. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes, 24. januarja 2014 sprejel na pogovor predsednika Zbora za republiko dr. Lovra Šturma. Prof.dr. Lovro Šturm je predsedniku republike sredi januarja poslal daljše pismo v zvezi s postopkom imenovanja novega senata Komisije za preprečevanje korupcije ter pristojnostmi te komisije.

Na današnjem pogovoru je predsednik republike seznanil predsednika Zbora za republiko z željo, da bi lahko za mesta v senatu imenoval suverene osebnosti, ljudi brez bremen, zaradi katerih bi bili komurkoli kaj dolžni, pogumnega značaja, ki zmorejo iti čez težke ovire in so sposoben prenašati vse vrste pritiskov in takšne, ki v svojih presojah in ravnanjih uporabljajo enaka merila za vse.

Sogovornika sta se strinjala, da je obstoječa zakonodaja mestoma nepopolna in bi jo bilo mogoče izboljšati, vendar pa sta enotno presodila, da med postopkom, ki že poteka, pravil ni ustrezno spreminjati.

Predsednik republike je prof. dr. Lovra Šturma seznanil z njegovimi siceršnjimi prizadevanji za izboljšanje pravnih okvirov za pregon organiziranega kriminala in korupcije, sogovornik pa mu je glede teh vprašanj podal nekatere svoje poglede in izkušnje.

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel na pogovor predsednika Zbora za republiko dr. Lovra Šturma
Foto: UPRS