SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Dan odprtih vrat v Uradu predsednika Republike Slovenije

Ljubljana, 8. 6. 2014 | sporočila za javnost

Danes, ob državnem prazniku dnevu Primoža Trubarja, je Urad predsednika Republike Slovenije ponovno, kot ob vseh državnih praznikih, pripravil dan odprtih vrat. Obiskovalci so si v dveh ločenih ogledih pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije ogledali poslopje Predsedniške palače in obiskali delovne prostore predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Obiskovalce, med katerimi so bili tudi gostje iz Kitajske, Avstralije in Anglije, je pozdravila gospa Nataša Kovač, generalna sekretarka Urada predsednika Republike Slovenije. Generalna sekretarka jim je predstavila delo in organiziranost urada predsednika ter v sproščenem klepetu odgovarjala na številna vprašanja, povezana z delovanjem urada predsednika.

Dan odprtih vrat v Uradu predsednika Republike Slovenije
Foto: STA/Daniel Novakovič

V času obiska so si obiskovalci z zanimanjem ogledali menjavo častne straže garde Slovenske vojske, ki je tudi ob današnjem državnem prazniku postrojena pred Predsedniško palačo.

Dan odprtih vrat v Uradu predsednika Republike Slovenije
Foto: STA/Daniel Novakovič

Glavni cilj tovrstnih obiskov je odpreti vrata Predsedniške palače obiskovalcem in ob tem približati delo Predsednika Republike Slovenije ter njegovih sodelavcev širši javnosti. Naslednji dan odprtih vrat bo v sredo, 25. junija ob dnevu državnosti. Vljudno vabljeni.