Predsednik Pahor obiskal Črno na Koroškem in se seznanil s posledicami nedavnega neurja

Črna na Koroškem, 14. 12. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal občino Črna na Koroškem in se seznanil s posledicami nedavnega neurja. Predsednika republike so na terenu spremljali županja mag. Romana Lesjak, gospod Darko But, direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje in člani civilne zaščite. 

Predsednik Pahor se je skupaj z gospo Lesjak in gospodom Butom odpravil v Koprivno, kjer se je v pogovoru z občankami in občani seznanil z razmerami na terenu.

V izjavi za medije se je predsednik republike zahvalil vsem profesionalnim službam in prostovoljcem za učinkovito ukrepanje. Poudaril je, da se ob naravnih in podobnih nesrečah temeljito informira in se tudi odpravi na teren. “Namen mojih obiskov na terenu je zahvala vsem, ki vestno pomagajo ljudem, da se izvlečejo iz stiske. Hkrati pa, da s svojo navzočnostjo spodbudim vse, da storimo nekaj več, da ljudje v teh razmerah niso sami,” je dejal predsednik republike in poudaril, da so takšne izredne vremenske razmere postale stalnica, zato bi morala država več investirati v preventivo, da bi omejila razsežnosti škod, ki nastajajo. 

Obiskal je tudi Prostovoljno gasilsko društvo Črna na Koroškem in se gasilcem zahvalil za njihovo predano pomoč ljudem v težkih trenutkih.

Predsednik Pahor se je v telefonskem pogovoru z gospo Katarino Prelesnik, županjo Občine Solčava seznanil s situacijo na področju Zgornje Savinjske in Logarske doline, ki je bilo v nedavnem neurju med najbolj prizadetimi. 

Predsednik Pahor obiskal Črno na Koroškem in se seznanil s posledicami nedavnega neurja
Foto: Anže Malovrh/STA