Predsednik Pahor sprejel senatorje Združenih držav Amerike

Ljubljana, 15. 8. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel delegacijo šestih senatorjev Združenih držav Amerike, ki se mudijo na obisku v Sloveniji.

Pogovora pri predsedniku republike Borutu Pahorju so se udeležili senator Roy Blunt iz zvezne države Misuri, senator John Cornyn iz zvezne države Teksas, senator Thad Cochran iz zvezne države Misisipi, senatorka Susan Collins iz zvezne države Maine, senator Thom Tillis iz zvezne države Severna Karolina in senator Tom Cotton iz zvezne države Arkansas s člani delegacije. Senatorji so člani senatnih odborov za oborožene sile, za obveščevalne službe in za potrjevanje proračuna.

Predsednik Pahor sprejel senatorje Združenih držav Amerike
Foto: STA/Daniel Novakovič

Predsednik republike Borut Pahor in njegovi ameriški sogovorniki so v pogovoru poudarili privrženost tesnemu sodelovanju med državama in v okviru zveze NATO. Senatorje je zanimalo predsednikovo stališče o razmerah v sosednji regiji zahodnega Balkana, njegovi pogledi na rusko geopolitiko, prihodnost evropske obrambne politike in problematiko migracij. Obe strani sta pogovor ocenili kot zelo koristen in v prid poglobitvi medsebojnega zaupanja in sodelovanja, tako pri dvostranskih kot pri multilateralnih vprašanjih.

Predsednik je senatorje, ki so vsi iz vrst republikancev, prosil, naj svojemu kolegu Johnu Mc Cainu prenesejo njegove pozdrave in najboljše želje za čimprejšnje okrevanje.

Predsednik Pahor sprejel senatorje Združenih držav Amerike
Foto: STA/Daniel Novakovič