Aktivnosti in dogodki predsednika republike ob prihajajočem slovenskem kulturnem prazniku

Ljubljana, 7. 2. 2018 | napovednik

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar se bosta v sredo, 7. februarja 2018, ob 19.30 udeležila sprejema za nagrajence in državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri bodo podeljene Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada.

LOKACIJA: Cankarjev dom (Gallusova dvorana), Ljubljana


Ob slovenskem kulturnem prazniku, v četrtek, 8. februarja 2018, ob 10.30 bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor položil venec pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani.

LOKACIJA: Prešernov trg, Ljubljana


Predsednik republike bo v četrtek, 8. februarja 2018 ob 11. uri priredil sprejem za nagrajence Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada.

Ob 11. uri bo zbrane nagovoril predsednik republike, pri tem pa se mu bodo pridružili Prešernova nagrajenca gospod Boris A. Novak in gospod Janez Mejač in nagrajenci Prešernovega sklada za leto 2018 ter predsednik Upravnega odbora Prešernovega sklada. Kulturni program bodo pripravili člani okteta Raskovec iz Vrhnike in gospod Franci Bozovičar, ki nas bo s svojo interpretacijo odlomka Cankarjevega dela spomnil tudi na obeležitev 100. obletnice smrti Ivana Cankarja, ki jo obeležujemo z letošnjim Cankarjevim letom.


LOKACIJA: Predsedniška palača, Erjavčeva 17, Ljubljana