Predsednik republike z otroki pekel božične kekse

Ljubljana, 24. 12. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes tradicionalno in že tretje leto zapored skupaj z mladostniki Varstveno delovnega centra Ljubljana, CUDV Draga in z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve pekel božično pecivo za otroke, ki bodo božične praznike preživeli brez staršev, v domovih ali zavodih.

Predsednik republike je z otroki pekel božične kekse
Foto: Nebojpa Tejić / STA

Pripravljeno božično pecivo so nato dostavili na enajst (11) različnih naslovov po Sloveniji. Predsednik republike tako nadaljuje tradicijo peke božičnih keksov pod geslom "Otroci za otroke", ki jo je pred tremi leti pričel skupaj z otroki Mladinskega doma Malči Beličeve Ljubljana. Ob tej priložnosti je predsednik republike otroke mladinskega doma in mladostnike varstveno delovnega centra povabil, da ga obiščejo na dan odprtih vrat, ki bo ob državnem prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti, 26. decembra ob 14. uri v Predsedniški palači.

Predsednik republike je z otroki pekel božične kekse
Foto: Nebojša Tejić / STA

Otroci in predsednik republike so letos pekli božično pecivo v prostorih Ljudske kuhinje Zavoda Pod Strehco. Zavod Pod Strehco je pobudnik humanitarnega projekta »Srčna kuhinja«, katerega častni pokrovitelj je predsednik Pahor. Prvikrat so se za tak dobrodelen projekt združile štiri največje dobrodelne organizacije pri nas: Slovenska Karitas, Rdeči križ Slovenije, Zveza Lions klubov Slovenije in Zveza Rotary klubov Slovenije, sodeluje pa tudi Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje. Njihov namen je po vsej Sloveniji vzpostaviti mrežo gostiln in restavracij, v katerih gostje ali pa lastniki zbirajo sredstva, ki jih namenijo v Sklad socialnih obrokov - ta pa pomoč nameni za socialno ogrožene osebe v Sloveniji. V zahvalo in podporo njihovemu plemenitemu namenu je predsednik republike nekaterim sodelujočim gostilnam in restavracijam izročil tudi posebno priznanje Zavoda Pod Strehco.

Predsednik republike je z otroki pekel božične kekse
Foto: Nabojpa Tejić / STA