SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji "Skupaj zmoremo več!"

Ljubljana, 18. 3. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil prireditve "500 podjetnic", ki spodbuja podjetništvo med ženskami in v nagovoru izpostavil, da uspehi žensk predstavljajo navdih tako za ženske podjetnice, kot tudi za slovensko podjetništvo nasploh.

"Zaupale ste vase, niste se predajale malodušju, zaupale ste v sodelavce, razmišljale ste "out of the box" in našle poti, ki so vas pripeljale iz vseh zadreg in zagat." Med ključnimi lastnostmi uspešnih podjetnic je izpostavil sposobnost, da so znale videti rešitve tam, kjer so drugi videli probleme.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji "Skupaj zmoremo več!"
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Pahor je v nagovoru izrazil prepričanje, da je rdeča nit današnjega srečanja "Skupaj zmoremo več!", zelo pomembno vodilo, saj poudarja potrebo po sodelovanju. "Iskreno verjamem v to, da je v življenju potrebno združevati moči, znanje, sposobnosti in energijo in mislim, da je to nekaj, brez česar ne moremo ustvarjati boljše družbe," je poudaril predsednik Pahor in dodal, da posamezniki zelo redko dosežejo dovolj politične, družbene in gospodarske moči, da sami pomembno oblikujejo usodo. "Pogosto je za to, da usodo obrnemo v prid večine ljudi, odločilno, da združimo moči," je še dodal in poudaril, da je tudi v slovenskih razmerah pomembno, da med seboj delimo dobre izkušnje in dobre prakse. Po besedah predsednika ljudje, ki so najbolj uspešni, delijo z drugimi svoje poti, ki so jih pripeljali k uspehom in tako brusijo že svoje naslednje zamisli. Prepričanje, da je potrebno sodelovati, je izredno dragoceno in ko stopimo skupaj zmoremo neverjetne stvari, je v nagovoru spomnil predsednik Pahor.

"V tem trenutku, ko se zdi, da se vendarle gospodarski in tudi socialni kazalci počasi obračajo navzgor, ne smemo zamuditi priložnosti, da dosežemo ambiciozne strukturne spremembe, ki bodo pripomogle k temu, da bo vzpostavljena konkurenčna ekonomija in hkrati ohranjena socialna država. To priložnost imamo. Slovenci imamo v svojem narodnem značaju dovolj občutka za solidarnost, imamo dovolj občutka za odgovornost in imamo tudi dovolj tekmovalnosti, trdoživosti ter še drugih značajskih lastnosti, ki odlikujejo uspešne," je dejal predsednik in dodal, da so porazi in napake sestavni deli vseh zgodb o uspehu.

"Smo v prelomnem obdobju, za nami je tranzicija, četrt stoletja imamo svojo državo in ne moremo pričakovati, da smo v tem času ustvarili tako popolno družbo kot so nekatere, ki imajo daljšo tradicijo demokratičnosti, tržne ekonomije, poslovne, moralne in pravne kulture. Poleg tega smo morda narobe razumeli, da tržna ekonomija sama po sebi rešuje vse, da demokracija rešuje vse. Tisto, kar rešuje probleme, smo ljudje," je ob koncu nagovora še poudaril predsednik Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil dogodka ženskega podjetništva v Sloveniji "Skupaj zmoremo več!"
Foto: Daniel Novakovič/STA