SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike nagovoril mlade parlamentarce

Ljubljana, 13. 4. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil zasedanja 25. nacionalnega otroškega parlamenta z naslovom "Izobraževanje in poklicna orientacija", kjer je mlade parlamentarce tudi nagovoril.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil zasedanja 25. nacionalnega otroškega parlamenta z naslovom "Izobraževanje in poklicna orientacija"
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik republike se je zahvalil Zvezi prijatelje mladine Slovenije, da že 25 let vztrajno, domiselno in ambiciozno vodi projekt, ki mladim omogoča sodelovanje otrok v družbenem dogajanju. Zahvalil se je tudi mentorjem, saj pri njih, tako predsednik, mladi v osnovnih in srednjih šolah ne pridobivajo le znanje, temveč tudi navdih, kar jih izoblikuje v uspešne in zadovoljne ljudi. "Ni nujno, da boste vsi posegli po zvezdah. Pomembno je, da boste zadovoljni, ustvarjalni in radovedni. To naj bo del vaše osebnosti," je dejal predsednik Pahor. "Svet se spreminja. Nenehno se razvijajte v ustvarjalne osebnosti, ki razumejo svet, ki razumejo svojo vlogo v njem. Znanje naj vam pomaga pri oblikovanju vašega videnja okolja, v katerem živite in odloča o tem, kako ga boste vi spreminjali na bolje. Ne zadovoljite se z že videnim, bodite radovedni in izzivajte še neodkrit svet. A pri tem ne pozabite. Največje zadoščenje je občutek, da boste svojim otrokom pustili boljši svet in prijaznejšo družbo," je nagovor zaključil predsednik republike.

Ob tem je predsednik Pahor mlade parlamentarce povabil, da se udeležijo današnjega dogodka, predstavitve projekta "20 za 20 - za šole s posluhom", ko bodo mladi glasbeni talenti stopili na oder Velike dvorane z znanimi slovenskimi glasbeniki.