SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob svetovnem dnevu krvodajalcev na 25. tradicionalnem srečanju krvodajalcev Slovenije v Veržeju

Ljubljana, 14. 6. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes, ob svetovnem dnevu krvodajalcev, udeležil jubilejnega 25. tradicionalnega srečanja krvodajalcev Slovenije v Veržeju. Predsednik republike je v slavnostnem govoru poudaril pomen prostovoljstva in solidarnosti. Zahvalil se je vsem prostovoljnim krvodajalcev, ki z nesebičnim darovanjem krvi ohranjajo solidarnost. Tokratno srečanje je v Veržej privabilo okoli 900 krvodajalcev iz vse države.

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu krvodajalcev, udeležil jubilejnega 25. tradicionalnega srečanja krvodajalcev Slovenije v Veržeju.
Foto: Nebojša Tejić

Predsednik republike je v nagovoru dejal, da se je vse do nastopa gospodarske krize zdelo, da so vrednote, ki so veljale za prejšnji družbeni sistem in med katerimi je bila tudi solidarnost, odveč in bi jih bilo dobro čim prej pozabiti. Po njegovih besedah se je zdelo, da je solidarnost ljudem vsiljena, z nastopom krize pa se je izkazalo, da je solidarnost med ljudmi iskrena. Ko se je pokazalo, da kriza ni le muha enodnevnica in da potiska številne ljudi v hude socialne stiske, se je znova prebudilo gibanje solidarnosti, je dejal predsednik Pahor. Po njegovih besedah "to ni bilo zaukazano, to je bilo zelo spontano".

Predsednik republike je vse zbrane pozval, naj tudi, ko se bodo vrnili boljši časi, ne pozabijo na solidarnost. Ljudje si moramo pomagati, ko je dobro in ko je slabo, je poudaril. Prav kriza je pokazala, da so tradicionalne vrednote, kot je solidarnost, vselej v modi, je zaključil predsednik in se ob tej priložnosti še enkrat zahvalil vsem krvodajalcem za njihovo človekoljubnost.