Predsednik republike na otvoritvi novih poslovnih prostorov zagonskega podjetja Eurosender

Ljubljana, 1. 3. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil otvoritve novih prostorov zagonskega podjetja Eurosender, slovenskega globalnega podjetja, ki bo letos z novimi zaposlitvami izdatno povečalo svojo slovensko ekipo.

V uvodnem pozdravu sta mlada podjetnika Tim Potočnik in Jan Štefe, ustanovitelja Eurosenderja, predstavila svojo poslovno pot. Poudarila sta, da želi podjetje postati vodilni ponudnik na področju logističnih storitev na svetu. Achim Taylor, vodja logistične divizije pri luksemburški pošti,  pa je kot novi poslovni partner in vlagatelj v podjetje v svojem nagovoru dejal, da je potrebno iskati nove poti za logistične storitve in da je mlada ekipa slovenskega zagonskega podjetja ustvarila temelje, na katerih lahko povečajo vpliv na digitalnem trgu.

Predsednik republike se je gospodu Potočniku in gospodu Štefetu zahvalil za povabilo. Spomnil je na čas v letu 2008, ko je Slovenijo prizadela največja socialna in ekonomska kriza. »Takrat je bilo jasno, da se mora zgoditi nekaj prelomnega, silovitega, da se iz te krize izvlečemo in postanemo zmagovalci,« je dejal predsednik republike in dodal, da je to bil čas, ko smo morali razmišljati, kako najti pot v prihodnost in ne do vrnitve v čas pred krizo. »Zdaj beležimo visoko stopnjo gospodarske rasti in želim si, da bi bili bolj pogumni in pristopili k nekaterim reformam, s katerimi bi obstoječe poslovno okolje naredili bolj prijazno podjetništvu.« Prav mladi podjetniki, tako predsednik Pahor, so s svojimi svežimi in inovativnimi idejami pripomogli k napredku v gospodarstvu, zato so »navdih in zgled za mlade ljudi, ki želijo stopati po njihovi poti, saj jih odlikujeta pogum in vztrajnost.«

Podjetje Eurosender je razvilo spletno platformo, preko katere lahko uporabniki pošiljajo paket ali paleto. Trenutno v Ljubljani zaposluje okoli trideset (30) ljudi, izpostave pa ima tudi v nekaterih drugih evropskih prestolnicah. Center svoje dejavnosti pa še naprej ohranjajo v Ljubljani.

Predsednik republike na otvoritvi novih poslovnih prostorov zagonskega podjetja Eurosender
Foto: Daniel Novakovič / STA