Predsednik republike se bo udeležil dogodka "Medgeneracijski prijatelji" v Velenju

Velenje, 20. 6. 2017 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v torek, 20. junija 2017, ob 10.30 uri udeležil dogodka "Medgeneracijski prijatelji" v Domu za varstvo starejših v Velenju.

Projekt "Medgeneracijski prijatelji" izvaja Mladinski center Velenje, prejemnik ključnega priznanja za kolektivno delo in naziv Naj prostovoljski projekt leta 2015. Predsednik republike je lani prostovoljcem mladinskega centra ob predaji priznanja obljubil, da jih bo obiskal in z njimi sodeloval pri enem izmed njihovih projektov. Predsednik republike bo dano obljubo tudi izpolnil.

Mladinski center Velenje je naziv prejel za projekt Udarnik MC Velenje, katerega namen je nudenje brezplačne prostovoljske pomoči posameznikom ali družinam, ki si zaradi slabšega socialnega stanja ne morejo privoščiti dodatne pomoči, pa starejšim osebam in tistim, ki zaradi zdravstvenih težav ne zmorejo opraviti sami vseh opravil. V letu 2015 so izpeljali več kot 50 prostovoljskih akcij. Z njimi poleg solidarnosti in prostovoljstva kot osnovno vrednoto poudarjajo tudi delo, kar vpliva na večjo podporo projektu v lokalnem okolju in krepi družbeno participacijo.

LOKACIJA: Dom za varstvo odraslih Velenje, Kidričeva cesta 23, Velenje