Predsednik republike Borut Pahor: "Naši otroci morajo imeti pravico, da sanjajo svoje sanje"

Kamnik, 23. 5. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob 50. obletnici Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, kjer je imel tudi slavnostni nagovor. Šola je jubilej obeležila s sijajno kulturno-športno prireditvijo, ki so jo sooblikovali učenci šole.

Predsednik Borut Pahor se je udeležil slovesnosti ob 50. obletnici Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike je uvodne besede posvetil učenkam in učencem šole: "Otroci imate vso pravico, da uživate otroštvo. A zavedajte se, da boste z več znanja imeli tudi več svobode, izbire in priložnosti, da s talenti posežete po zvezdah. Tisti med vami, ki boste bolj radovedni in zvedavi, boste imeli več možnosti, da dosanjate svoje sanje", je dejal predsednik in jim zaželel vse najboljše. 

"Učiteljem in učiteljskemu zboru, ki se vestno, predano in tankočutno trudite v vsakem posamezniku spodbujati tisto, kar je v njem najboljšega, ustvarjalnega in izjemnega, najlepša hvala. Najlepša hvala za ves vaš trud in ker na poučevanje gledate kot na poslanstvo, da izobražujete in vzgajate," je dejal predsednik republike. 

Predsednik republike je nagovoril tudi starše: "Slovenija danes ne kaže najbolj prijetnega obraza. A z dovolj strpnosti, pameti, medsebojnega spoštovanja in s prepričanjem, da se bomo kot skupnost izvlekli, nam bo to tudi uspelo. Naši otroci morajo imeti pravico, da sanjajo svoje sanje", je dejal predsednik in pozval, da naredimo vse kar je v naši moči, da si bodo naši otroci zgradili svet po svojih pričakovanjih ob negovanju tradicionalnih vrednot.