SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo ob Svetovnem dnevu otrok in 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah priredil sprejem v Predsedniški palači

Ljubljana, 20. 11. 2019 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo ob Svetovnem dnevu otrok in 30. obletnici Konvencije o otrokovih pravicah priredil sprejem v Predsedniški palači. Sprejem bo v sredo, 20. novembra 2019, ob 14. uri.

Na slovesnosti bodo Arja Ela, Izabela, Tinkara in Popal, Junior ambasadorji UNICEFa, predstavili svoj pogled na uresničevanje otrokovih pravic. Navzoče bodo seznanili z izzivi, ki jih vidijo v tem. Otroci bodo dopoldne preživeli v ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo gradili svoj svet - takšen, da bo najbolje odgovoril na naslednje zahteve: enake možnosti za vse, življenje brez nasilja, življenje brez diskriminacije, zdravje otrok in mladostnikov, okolje in trajnostni razvoj, participacija oziroma sodelovanje otrok, digitalno okolje in varnost ter znanje in veščine za danes in jutri. V okviru slovesnosti si bodo predsednik republike in vabljeni gostje ogledali svet, kot si ga želijo otroci.


Dogodek bo odprt za medije. Vhod in hkrati zbirno mesto je na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 13.25, (v kolikor bi želeli spremljati tudi ustvarjalno delavnico) oziroma ob 13.45 (v kolikor se boste pridružili slovesnosti) od koder vas bomo pospremili v Veliko dvorano.


LOKACIJA: Velika dvorana, Predsedniška palača