Predsednik republike nagovoril otroke ob Tednu otroka

Ljubljana, 3. 10. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil uvodne prireditve ob Tednu otroka 2015, kjer je imel tudi osrednji nagovor. Teden otroka, ki letos poteka pod naslovom "Nekaj ti moram povedati", je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, in se vsako leto začne na prvi ponedeljek v mesecu oktobru.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil uvodne prireditve ob Tednu otroka 2015, kjer je imel tudi osrednji nagovor
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ciril Cerovšek, predsednik Otroškega parlamenta, je prvi spregovoril na ti. "speakers' corner" oziroma govorniškem kotičku, kjer so lahko otroci danes izrazili svoje mnenje. Z govorniškega kotička je otroke, starše in prostovoljce nagovoril tudi predsednik republike. Izrekel je dobrodošlico vsem majhnim in velikim otrokom ter se zahvalil Zvezi prijateljev mladine Slovenije za njeno dolgoletno skrb za vse otroke. "Zaradi te tradicije otroci niso preslišani in se odrasli še bolj zavedamo, da je naša dolžnost, da vas poslušamo. Ste polni domišljije, imate zamisli in neponovljivo očarljivost v vaših pogumnih ambicijah za prihodnost," je dejal predsednik Pahor in vsem otrokom, posebej pa tistim s šestnajstih dolenjskih šol, ki so prireditev obiskali, zaželel, da bi iz Ljubljane odšli z najlepšimi vtisi.

Predsednik Pahor si je nato ogledal različne stojnice in aktivnosti, ki so jih za otroke pripravili prostovoljci Mestne zveze prijateljev mladine Ljubljana, Zveze prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Center Šiška, ZPM Ljubljana Moste Polje in in ZPM LJubljana Vič Rudnik.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil uvodne prireditve ob Tednu otroka 2015, kjer je imel tudi osrednji nagovor
Foto: Nebojša Tejić/STA