SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Celju: "Različnost bogati našo družbo in jo dela boljšo"

Ljubljana, 18. 11. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil prireditve ob 30-letnici delovanja Centra za varstvo in delo Golovec (CVD Golovec), kjer je imel slavnostni nagovor.

Več kot stošestdeset (160) varovancev zavoda biva v osmih (8) enotah, delo centra pa je po besedah gospe Brigite Šoster, direktorice, usmerjeno v razvoj s ciljem zagotavljanja najkakovostnejših storitev. V imenu mesta, ki ponuja možnosti za aktivno vključevanje v okolje na vseh ravneh in področjih, je zbrane pozdravil gospod Bojan Šrot, župan Občine Celje.

Predsednik republike na slovesnosti ob 30. obletnici Centra za varstvo in delo Golovec Celje
Foto: Tamino Petelinšek / STA

Predsednik republike je uvodoma namenil besede zahvale vsem, ki živijo, delajo in dihajo v zavodu in z zavodom. "Ne vem, ali je to drugačen svet - ali pa je samo različen. Vem pa, da je naš privilegij, da ga lahko poskušamo razumeti in mu pomagati. Ta različnost bogati našo družbo in jo dela boljšo," je zaključil predsednik Pahor. 

V ospredju slovesnosti so bili varovanci centra, njihovi pevski in plesni talenti. Skozi ples in igro so prikazali sadove umetnosti, besed in dobrih občutkov, ki jih podoživljajo skozi bivanje v centru.