SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v Argentini obiskal Dom Triglav in društvo Pristava

Buenos Aires, Argentina, 23. 10. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je z obiskom slovenskega doma Triglav in društva Pristava sklenil uradni obisk v Argentini, kjer se je zbranim zahvalil za vse, kar so v preteklih desetletjih storili za to, da je tudi v njihovi drugi domovini Argentini ostala slovenska domovina.

Predsednik Pahor je danes najprej obiskal dom Triglav, ki je bil odprt leta 1974, ko se je vanj združilo več društev, ki so prej delovala samostojno. Ob obisku društva Pristava, kjer si predsednik ogledal prostore, so ga otroci v slovenskih narodnih nošah pričakali z recitacijo Prešernove pesmi. Kot vsako nedeljo so v prisotnosti predsednika otroci zapeli argentinsko in slovensko himno ter svečano dvignili zastavi obeh držav. Predsednik je zbrane tudi nagovoril.

"Slovenci smo imeli zelo slavne in tudi zelo grenke strani zgodovine in te ni mogoče spreminjati. Tisto, kar smo dolžni skupaj napisati kot novo poglavje naše prihodnosti, so varnost, mir in blagostanje za otroke in vnuke, ki prihajajo za nami," je v nagovoru poudaril predsednik Pahor ter ob tem izrazil upanje, da bodo otroci brez bremen, ki so obremenjevale pretekle generacije, svobodno, pogumno in samozavestno v Argentini kot Argentinci in kot Slovenci zgradili najprej svojo osebno integriteto in ustvarjalno osebnost, potem pa tako kot njihovi starši in stari starši skrbeli za povezanost Slovencev in nacionalni značaj v Argentini.

V imenu vseh zbranih je predsednika pozdravil predsednik društva Pristava Edvard Kenda.

Predsednik Pahor je obiskal dom Triglav

Predsednik Pahor je obiskal društvo Pristava

Predsednik Pahor je obiskal društvo Pristava