Ob državnem prazniku, vrnitve Primorske k matični domovini, v Uradu predsednika Republike Slovenije dan odprtih vrat

Ljubljana, 15. 9. 2016 | sporočila za javnost

Ob današnjem državnem prazniku, vrnitve Primorske k matični domovini je Urad predsednika Republike Slovenije, kot ob vseh državnih praznikih, pripravil dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je na današnji dan obiskalo blizu sto (100) obiskovalcev, ki so si z zanimanjem ogledali protokolarne in delovne prostore predsednika republike.

Obiskovalce je v imenu predsednika republike, ki je na delovnem obisku v tujini, pozdravila gospa Tanja Pečar in ob tem državljankam in državljanom čestitala ob današnjem prazniku kot pomembnem mejniku na poti do samostojne Slovenije. Ob ogledu prostorov predsednika republike je v sproščenem vzdušju odgovarjala na številna vprašanja, povezana z delovanjem predsednika. Kulturno je današnji dogodek popestril Policijski orkester z glasbo, ki je bila za današnjo priložnost primorsko obarvana,Po uradnem delu so si vsi prisotni na dnevu odprtih vrat pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije ogledali poslopje Predsedniške palače in delovne prostore predsednika republike Boruta Pahorja in njegovih sodelavcev. Z zanimanjem so si ogledali tudi menjavo častne straže garde Slovenske vojske, ki je tudi ob današnjem državnem prazniku postrojena pred Predsedniško palačo.

Glavni cilj tovrstnih obiskov je odpreti vrata Predsedniške palače obiskovalcem in ob tem približati delo urada predsednika Republike Slovenije in njegovih sodelavcev širši javnosti.

Naslednji dan odprtih vrat bo v torek, 25. oktobra 2016, ob prazniku dneva suverenosti.

Obiskovalce dneva odprtih vrat je v imenu predsednika republike, ki je na delovnem obisku v tujini, pozdravila gospa Tanja Pečar
Foto: Nebojša Tejić/STA