SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na obisku v občini Kobarid otvoril nov vrtec z glasbeno šolo

Ljubljana, 26. 5. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal občino Kobarid. Uvodoma se je sestal z vodstvom Občine Kobarid, nato pa se je udeležil otvoritve vrtca z glasbeno šolo, kjer je bil tudi slavnostni govornik. Predsednik si je ogledal tudi izjemno zasebno zbirko predmetov iz prve svetovne vojne dr. Bojana Rustje. Dan v Kobaridu je predsednik Pahor zaključil z obiskom ustanove Fundacija Poti miru v Posočju in Kobariškega muzeja. 

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal občino Kobarid. Uvodoma se je sestal z vodstvom Občine Kobarid, nato pa se je udeležil otvoritve vrtca z glasbeno šolo, kjer je bil tudi slavnostni govornik.
Foto: Daniel Novakovič/STA

V pogovoru z vodstvom Občine Kobarid se je županja Darja Hauptman predsedniku republike zahvalila za obisk in predstavila ključne razvojne projekte občine. Med njimi so sanacija posledic žledoloma, ureditev infrastrukture ter razvoj turizma. Poudarila je, da je za njihovo uresničitev pomembno sodelovanje vseh kobariških ljudi in izrazila hvaležnost, da skupaj, kljub neprijaznim časom, uspejo uresničevati zastavljene cilje.   Županja je predsednika Pahorja seznanila tudi z dobrim delom vseh desetih županj v Sloveniji. Izrazila je željo, da ga v okviru njihovih rednih srečanj obiščejo v Predsedniški palači. Predsednik Pahor je predlagal, da se obisk izvede ob prihajajočem državnem prazniku, za kar se mu je županja iskreno zahvalila. 

Predsednik republike se je nato udeležil otvoritve vrtca z glasbeno šolo, kjer je bil tudi slavnostni govornik. V govoru je predsednik republike poudaril, da se danes odpirajo vrata otroški razposajenosti in virtuoznosti. "Nov vrtec z glasbeno šolo je izpolnil pričakovanja ljudi. Županje in župani ste se izkazali za steber ekonomske, socialne in politične stabilnosti, predvsem v času gospodarske krize, in ste upravičili zaupanje ljudi," je dejal predsednik republike ter se zahvalil vsem, ki so sodelovali pri gradnji vrtca z glasbeno šolo. "Takšni projekti definirajo prihodnost kraja in prepričan sem, da bo tukaj, v teh prostorih zraslo veliko dobrih ljudi," je govor zaključil predsednik republike. 

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal občino Kobarid. Uvodoma se je sestal z vodstvom Občine Kobarid, nato pa se je udeležil otvoritve vrtca z glasbeno šolo, kjer je bil tudi slavnostni govornik.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ob tej priložnosti si je predsednik Pahor ogledal tudi izjemno zasebno zbirko predmetov iz prve svetovne vojne dr. Bojana Rustje. Zbirka je nastajala približno deset let in danes šteje čez tisoč eksponatov. Zbiratelj dr. Bojan Rustja je predmete našel na okoliških hribih, v zbirki pa izstopajo bronasta plošča s portretom Alberta Picca, po katerem nosi zbirka tudi ime, lesene table iz Trente, puzzle iz Prusije ter umetelno izrezljana lesena škatla, ki so jo izdelali ruski ujetniki na Bovškem. 

Dan v Kobaridu je predsednik republike zaključil z obiskom ustanove Fundacija Poti miru v Posočju, kjer so predsedniku predstavili aktivnosti, povezane z obeleževanjem 100-letnice prve svetovne vojne in soške fronte. Predsednik republike je skupaj s predsednikom Italijanske republike tudi častni pokrovitelj Poti miru od Alp do Jadrana, katere otvoritev je predvidena v marcu 2015. Predsednik Pahor je nato obiskal še Kobariški muzej, ki je med drugim tudi dobitnik Muzejske nagrade Sveta Evrope. 

Predsednik republike Borut Pahor tako nadaljuje z obiski občin, saj takšne obiske in srečevanje z občani šteje med svoje najpomembnejše naloge.