Predsednik Pahor se je vpisal v žalno knjigo, odprto v spomin na žrtve terorističnega napada na uredništvo Charlie Hebdo

Ljubljana, 9. 1. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Veleposlaništvo Francoske republike v Republiki Sloveniji in se kot prvi vpisal v žalno knjigo, odprto v spomin žrtvam napada na uredništvo satiričnega tednika Charlie Hebdo v Parizu.

Predsednik Pahor se je poklonil žrtvam atentata in izrazil sočutje njihovim družinam ter podporo predsedniku Francoske republike in francoskemu narodu. Predsednik Borut Pahor se je vpisal v žalno knjigo, ki so jo odprli na veleposlaništvu in vanjo zapisal: "Jaz sem Charlie".

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je ob tragičnih dogodkih v Francoski republiki danes na Veleposlaništvu Francoske republike kot prvi vpisal v žalno knjigo, odprto v spomin žrtvam napada na uredništvo francoskega satiričnega tednika Charlie Hebdo
Foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji

Ob današnjem obisku veleposlaništva se je predsednik Pahor s francoskim veleposlanikom g. Pierrom-Françoisom Mourierom pogovoril tudi o razsežnostih tega grozljivega dejanja in primernem ukrepanju ter slovenski podpori Franciji in francoskemu narodu v teh težkih trenutkih. Podprl je namero predsednika Evropskega sveta, da februarsko zasedanje Evropskega sveta posveti temi terorizma. Ob tem je predsednik dodal, da sta ključnega pomena strpnost in preudarnost, ko se soočamo s to problematiko. Izpostavil je, da bosta mir in varnost izjemno pomembni temi v letu 2015.

dsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je ob tragičnih dogodkih v Francoski republiki danes na Veleposlaništvu Francoske republike kot prvi vpisal v žalno knjigo, odprto v spomin žrtvam napada na uredništvo francoskega satiričnega tednika Charlie Hebdo.
Foto: Francosko veleposlaništvo v Sloveniji