Predsednik republike Borut Pahor obiskal Center za socialno delo Maribor

Maribor, 14. 11. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Center za socialno delo Maribor. Lani je predsednik Pahor ob prednovoletnem obisku zavetišča za brezdomce v Mariboru direktorju Centra za socialno delo Maribor Jožefu
Tivadarju obljubil, da bo obiskal tudi center. Center za socialno delo Maribor je največji tovrstni javni zavod v Sloveniji, ki poleg zavetišča za brezdomce vključuje tudi materinski dom, krizni center za mlade in varno hišo.

Direktor mariborskega centra za socialno delo Jožef Tivadar in sodelavci so predsedniku republike predstavili delovanje centra in programe. Predsednik se je seznanil tudi s težko situacijo, s katero se srečuje center, v času, ko je vse več socialnih stisk in družin, ki potrebujejo pomoč, center pa bi za še bolj kvalitetno opravljanje dela potreboval več ustrezno usposobljenega strokovnega kadra. Kljub temu svoje delo opravljajo profesionalno, za kar se jim je predsednik republike še posebej zahvalil.

Ob koncu srečanja se je direktor Tivadar predsedniku republike zahvalil za obisk, ki, kot je dejal, vsakokrat obrodi sadove. Po lanskoletnem predsednikovem obisku so namreč mariborski obrtniki Zavetišču za brezdomce donatorsko obnovili fasado. Obisk centra je po predsednikovih besedah prijetna, prijazna in dobrodošla praksa, preko katere bo mogoče čez eno leto oceniti napredke ali nazadovanja.

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal III. gimnazijo Maribor, kjer se je uvodoma srečal z dijaki in sodeloval v pogovoru o aktualnih problemih, s katerimi se danes soočajo mladi. Nato je simbolično posadil drevo na vrtu gimnazije ter si v spremstvu dijakov ogledal tudi razstavo o zgodovini gimnazije, ki letos praznuje 150-letnico.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike Borut Pahor je obisk nadaljeval na III. gimnaziji Maribor, kjer se je uvodoma srečal z dijaki in sodeloval v pogovoru o aktualnih problemih, s katerimi se danes soočajo mladi. Nato je simbolično posadil drevo na vrtu gimnazije ter si v spremstvu dijakov ogledal tudi razstavo o zgodovini gimnazije, ki letos praznuje 150-letnico. Ob 17. uri pa se je v Slovenskem narodnem gledališču udeležil tudi slavnostne akademije ob njihovem visokem jubileju.

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal III. gimnazijo Maribor, kjer se je uvodoma srečal z dijaki in sodeloval v pogovoru o aktualnih problemih, s katerimi se danes soočajo mladi
Foto: Nebojša Tejić/STA