Predsednik republike sprejel ministra za obrambo Črne gore

Ljubljana, 31. 1. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel ministra za obrambo Črne gore Predraga Boškovića, ki se na povabilo ministrice za obrambo Andreje Katič mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

Sogovornika sta izpostavila dobre prijateljske odnose med državama ter se v nadaljevanju zavzela za nadaljnjo krepitev dvostranskega in regionalnega sodelovanja tako na obrambnem kot tudi na vojaškem področju. Predsednik republike in minister sta posebno pozornost posvetila aktualnim vprašanjem in izzivom sosednje regije Zahodnega Balkana. Ob tem je predsednik Pahor sogovorniku predstavil svoje načrte v okviru pobude Brdo Brijuni, ki bo letos aprila v Skopju.

Slovenski predsednik je črnogorskemu ministru ponovil slovensko podporo Črni gori v pogajalskem procesu članstva v EU ter poudaril tudi pomen vstopa Črne gore v zvezo NATO pred dobrim letom in pol. Ob tem je slovenski predsednik dejal, da prav Črna gora pomeni potrditev, da se širitveni proces EU in NATO ni zaustavil, kar pa daje Črni gori poseben privilegij in veliko odgovornost.

Predsednik republike sprejel ministra za obrambo Črne gore
Foto: Bor Slana/STA