SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike: Dragi skavti in skavtinje, opravljate plemenito poslanstvo, ki mora biti spoštovano in cenjeno.

Studenec pri Krtini, 18. 4. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je v gledališču Studenec pri Domžalah udeležil slavnostne akademije ob 25-letnici Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Akademije se je udeležilo okoli tisoč skavtov in skavtinj iz vse Slovenije.

Predsednik republike je v nagovoru vsem skavtinjam in skavtom čestital za 25 aktivnih let v slovenskem prostoru in jim zaželel vse najboljše tudi v prihodnje. Zahvalil se jim je za njihovo delo, ki nosi tradicijo, da svet, ki smo ga podedovali od svojih staršev, zapustimo svojim otrokom boljši, kot smo ga prejeli. "V vašem delu je nekaj, kar je bolj pomembno, kot se zdi na prvi pogled. Ne le, da radoživo uživate mladost, ampak s svojimi aktivnostmi oblikujete vaše osebnosti tako, da bi bili boljši zase in za druge," je povedal predsednik. "Vaša organizacija vzgaja odgovorne osebe - do sebe, do narave, do domovine in do sočloveka. Opravljate plemenito poslanstvo, ki mora biti spoštovano in cenjeno. Počaščen sem, da lahko praznujem skupaj z vami", je dejal predsednik Pahor.

Predsednik republike na slovesnosti ob 25-letnici združenja slovenskih katoliških skavtov
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na prireditvi so prevladovali glasba, skeči in kviz, ki so predstavili skavtsko življenje in razumevanje sveta ter delovanje skavtske organizacije lokalno in širše. Skavtske pesmi je izvajal skavtski zbor in priložnostni orkester sestavljen iz sedanjih in nekdanjih skavtov in skavtinj. V zahvalo za odlično delo in za vključevanje slovenskih skavtov v svetovno organizacijo so na slovesnosti podelili najvišja skavtska priznanja: lilije in deteljice. Zlato lilijo sta prejela Tone Lesnik in Simon Drnovšek, zlato deteljico pa Uršula Sušnik in Marjeta Pija Cevc. Ob slavnostni torti so skavtom z video čestitkami voščili Miki Muster, Franci Petek, Nina Pušlar in glasbene skupine Nude, Perpetuum Jazzile in Navihanke.

Predsednik republike na slovesnosti ob 25-letnici združenja slovenskih katoliških skavtov
Foto: Tamino Petelinšek/STA