Predsednik republike v Novem mestu: "Živimo v čudoviti deželi med čudovitimi ljudmi" 

Novo mesto, 26. 1. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob prvi podelitvi diplom Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto.

Predsednik Pahor se je v slavnostnem nagovoru spomnil na svoje lansko popotovanje podolgem in počez po Sloveniji: "Sleherni dan sem občudoval lepote naše dežele, njeno urejenost in z zadoščenjem ugotavljal, da živimo v čudoviti deželi med čudovitimi ljudmi. Prav zaradi njihove strasti do življenja lahko v prihodnost zremo z upanjem in ne s strahom." V nadaljevanju nagovora je predsednik republike izrazil zadovoljstvo nad dejstvom, da vse več mladih na podeželju prevzema gospodarstva svojih staršev in nato z lastnimi inovacijami spreminja prihodnost svoje dejavnosti. "Današnji dan je prelomen dogodek v dolgi in slavni tradiciji Centra biotehnike in turizma GRM Novo mesto. Vsem, ki prispevate k razvoju centra, iskreno čestitam za vaš trud in prizadevanja, diplomantom pa želim vse dobro na vaši življenjski poti," je govor sklenil predsednik republike.  

Na slovesnosti so izvedli slavnostno inavguracijo prvega dekana Visoke šole GRM in podpisali pismo o nameri za sodelovanje v Gozdarskem grozdu za podeželje. Namen vključitve v grozd je spodbujanje zadružnega načina razmišljanja in delovanja na vseh področjih - tudi v procesu izobraževanja in usposabljanja - ob enakovrednem poudarjanju poslovne uspešnosti in solidarnosti.

Predsednik republike na slovesnosti ob prvi podelitvi diplom Visoke šole za upravljanje podeželja GRM Novo mesto
Foto: Anže Malovrh / STA