SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor obiskal svojo Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici

Šempetr pri Gorici, 2. 6. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes na Osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici udeležil prireditve "Bile so svetle sanje", ki je bila tudi zaradi praznovanja 25. obletnice Republike Slovenije še posebej slovesna. Sicer pa je bil to dogodek ob 50-letnici osnovne šole in skorajšnji 40-letnici delovanja bolnišnične šole in vrtca. Slovesnost je obiskalo blizu tisoč sedanjih in nekdanjih učencev ter krajanov iz Občine Šempeter Vrtojba, ki so z velikim aplavzom pospremili prihod predsednika republike Boruta Pahorja, svojega sokrajana in tudi nekdanjega učenca te šole.

Uvodni pozdrav na prireditvi, ki je potekala v šolski telovadnici, je imel ravnatelj mag. Primož Hvala Kamenšček, ki je pozdrav pospremil z mislijo, da »moramo zaupati mladim, ki sanjajo ta večer in nas po neustaljenih poteh peljejo iz preteklosti v prihodnost.« Zahvalil se je častnemu gostu predsedniku Pahorju za obisk in izrazil zadovoljstvo, da v tako velikem številu praznujemo preplet pomembnih obletnic, ki spremljajo nocojšnjo prireditev.

Predsednik republike se je v svojem nagovoru najprej kot nekdanji učenec zahvalil vsem generacijam učiteljev in učiteljic, ki so prispevali k temu, da so na tej šoli zrasle generacije ustvarjalnih in pridnih otrok, ki stopajo v svet z upanjem in ne strahom. V nadaljevanju je spomnil na čas pred petindvajsetimi leti, ko je med nami vladala narodna enotnost, ki ni zrasla čez noč, ampak je bila plod sodelovanja, poguma in priložnosti. Ob prihajajočem državnem prazniku je predsednik republike povabil vse, naj s ponosom in samozavestjo praznujejo 25. obletnico naše države. 

Predsednik republike Borut Pahor obiskal svojo Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici
Foto: STA/Stanko Gruden

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor osnovni šoli Ivana Roba Šempeter pri Gorici poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države kot znak hvaležnosti vsem sedanjim in nekdanjim delavcem šole, ki vzgajajo mlade ljudi v samozavestne in ustvarjalne posameznike, ki pogumno sledijo svojim sanjam. 

Prireditev je praznično prepletala 25-letnico dneva državnosti in obeh obletnic, ki jih v teh dneh praznujejo na šoli. S svojim umetniškim nastopom so jo oblikovali učenci in učitelji in nas z njo popeljali skozi čas osamosvajanja naše države. S plesom, petjem, igro in recitali so nastopajoči prikazali državne simbole in z video produkcijo preplet dogodkov leta 1991. Vzdušje na prireditvi je bilo prežeto z občutkom domoljubja, narodne zavest in sožitja različnih narodov in kultur, ki živijo v tem prostoru.

Predsednik republike Borut Pahor obiskal svojo Osnovno šolo Ivana Roba Šempeter pri Gorici
Foto: STA/Stanko Gruden