SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sodeloval v Odprti učilnici - učenje brez meja

Ljubljana, 28. 5. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik republike je sodeloval v Odprti učilnici - učenje brez meja in bil videokonferenčno povezan z devetimi šolami v Sloveniji in z eno v Srbiji, kjer poteka tudi učenje slovenskega jezika. V pogovoru z učenci in dijaki se je predsednik dotaknil položaja mladih, učenja in možnosti za poučevanje vsebin na daljavo. V zanimivem pogovoru, polnem iskrenih misli in doživetih pričevanj je predsednik republike odgovarjal tudi na vprašanja dijakov, se pogovarjal o svojih šolskih dneh in o tem, kaj se lahko odrasli učimo od mladih in obratno.

Predsednik republike sodeloval v Odprti učilnici - učenje brez meja
Foto: STA/Danijel Novakovič

Sirikt je osrednja slovenska tridnevna konferenca o učenju s pomočjo informacijske tehnologije in poteka v organizaciji Zavoda Republike Slovenije za šolstvo (ZRSŠ), Javnega zavoda akademska in raziskovalna mreža Slovenije (ARNES), Centra Republike Slovenije za poklicno izobraževanje (CPI) in Centra Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS). Sodelujoče šole so Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje, Šolski center Velenje, Šolski center Postojna - Gimnazija Ilirska Bistrica, Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, Šolski center Novo mesto - Srednja zdravstvena in kemijska šola, Ekonomska gimnazija in srednja šola Radovljica, Osnovna šola Solkan, Osnovna šola XIV. divizije Senovo, Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj in Osnovna šola "Dragomir Marković"iz Kruševca v Srbiji.

Predsednik republike Borut Pahor je zavod ARNES lani odlikoval z medaljo za zasluge za zasluge pri razvoju in uvajanju novih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji.

Predsednik republike sodeloval v Odprti učilnici - učenje brez meja
Foto: STA/Danijel Novakovič

Posnetek pogovora, ki je potekal v živo tudi na spletu je moč videti na povezavi http://bit.ly/1LM53tW


vir slike: ARNES