SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor je danes v podjetju TAM Durabus nadaljeval projekt »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega«

Maribor, 26. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes na povabilo mariborskega podjetja TAM Durabus d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo turističnih, mestnih in letaliških avtobusov ter težkih tovornjakov, nadaljeval projekt "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega". Podjetje TAM Durabus je ob tej priložnosti tudi uradno odprlo proizvodno linijo turističnih, letaliških in mestnih avtobusov.

Ob začetku dela je predsednik v skladu z navodili najprej spoznal delo v razvojno - tehnološkem oddelku, kjer se je preizkusil v projektiranju avtobusnega kotnika v 3D tehniki. Svoje delo je predsednik Pahor nadaljeval skupaj s sodelavci kot "montažer avtobusnih oken" in sodeloval pri pripravi avtobusnih oken za vgradnjo v turistične avtobuse.

V sklopu predsednikovega obiska je podjetje TAM - Durabus slavnostno odprlo tudi proizvodno linijo turističnih, letaliških in mestnih avtobusov in zagnalo proizvodnjo. Predsednik republike se je v nagovoru zahvalil delavcem, da je bil danes lahko član njihove ekipe in investitorjem, da so za svojo investicijo izbrali mesto Maribor. Ob tej priložnosti je povabil tuje stabilne investitorje, ki bodo v Sloveniji odpirali nova delovna mesta, zaposlovali in spodbujali slovensko inovativnost ter cenili naše znanje in pridnost. Predsednik je ob koncu simbolično prilepil logotip podjetja na avtobus ter vpisal črke TAM.

Borut Pahor se bo v okviru projekta »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega« predvidoma enkrat mesečno v različnih slovenskih krajih družil, delal in se pogovarjal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami.
Predsednik republike Borut Pahor je danes v podjetju TAM Durabus nadaljeval projekt »SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega«
Foto: Stanko Gruden/STA