Predsednik Pahor z gorskimi kolesarji urejal opuščeno poljsko pot v športne in turistične namene

Brje, Ajdovščina, 1. 4. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil vseslovenske delovne akcije gorskih kolesarjev v Brjah pri Ajdovščini, ki jo je organiziral Kolesarski klub Črn trn. Akciji se je pridružil tudi Mitja Ergaver, slovenski gorski kolesar in aktualni svetovni prvak v štirikrosu. 

Delovna akcija čiščenja in urejanja poti je del vseevropske akcije "Take Care of Your Trails Weekend" in poteka pod okriljem mednarodne zveze gorskokolesarskih organizacij Evrope (IMBA Europe).Predsednik republike Borut Pahor se je pridružil gorskim kolesarjem, krajanom Brij in okoliških vasi ter skupaj z njimi pomagal opuščeno poljsko pot preurediti tako, da bo primerna za turistično kolesarjenje. 

Delovna akcija je ena izmed petintridesetih (35), ki ta vikend potekajo po celotni Sloveniji. Glavni namen akcije je pokazati, da so gorski kolesarji aktivni in odgovorni, da spoštujejo naravo in uporabnike skupnih, naših poti. V Sloveniji akcijo koordinira Slovenski gorskokolesarski konzorcij, ki združuje štirinajst (14) slovenskih organizacij s področja kolesarstva in turizma z namenom po usklajenem in celovitem delovanju za razvoj gorskega kolesarstva in kolesarjenja, razvoj gorskokolesarskih poti, izobraževanja in usposabljanja gorskih kolesarjev. 

Predsednik Pahor z gorskimi kolesarji urejal opuščeno poljsko pot v športne in turistične namene
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik Pahor z gorskimi kolesarji urejal opuščeno poljsko pot v športne in turistične namene
Foto: Stanko Gruden/STA