SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike sprejel Toma Križnarja in mu predal listino o častnem pokroviteljstvu nad dobrodelnim koncertom za pomoč obolelim z gobavostjo v Sudanu

Ljubljana, 3. 10. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači sprejel Toma Križnarja in Bojano Pivk Križnar.

Gospod in gospa Križnar sta predsedniku republike predstavila politične, družbene in humanitarne razmere v Sudanu, ki sta ga nazadnje obiskala v začetku letošnjega leta.

Posebej sta izpostavila problem obolelosti z gobavostjo in poudarila nujnost zagotavljanja mednarodne humanitarne pomoči obolelim. Gospod in gospa Križnar v ta namen pripravljata dobrodelni koncert, na katerem bo predvajan tudi njun dokumentarni film (T)ROHNENJE 2022, namenjen pa bo zbiranju sredstev za obelele z gobavostjo na obleganih ozemljih Nubskih gora v Sudanu.

Predsednik Pahor se jima je zahvalil za njuno dolgoletno humanitarno delo in za zavidljivo vztrajnost, s katero ga opravljata.

Ob tej priložnosti je predsednik republike sprejel častno pokroviteljstvo nad dobrodelnim koncertom s predvajanjem dokumentarnega filma (T)ROHNENJE 2022, ki bo 8. novembra v Kinu Šiška v Ljubljani.

Sprejema sta se udeležila tudi Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve, in Klemen Mihelič, predsednik uprave humanitarne ustanove H.O.P.E.

Predsednik republike sprejel Toma Križnarja in mu predal listino o častnem pokroviteljstvu nad dobrodelnim koncertom za pomoč obolelim z gobavostjo v Sudanu
Foto: Nebojša Tejić/STA