SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na konferenci "Voda kot priložnost za trajnostni razvoj in mednarodno sodelovanje Slovenije"

Ljubljana, 25. 3. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je ob mednarodnem dnevu voda, ki ga obeležujemo 22. marca, udeležil posveta "Voda kot priložnost za trajnostni razvoj in mednarodno sodelovanje Slovenije". Posvet, ki so se ga udeležili tudi drugi predstavniki politike, gospodarstva, akademske sfere in civilne družbe, sta v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije organizirala ministrstvo za zunanje zadeve in ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Sodelujoči so spregovorili o pomenu sodelovanja pri upravljanju voda na nacionalni, evropski in mednarodni ravni.

Predsednik republike je v svojem nagovoru izpostavil nujnost ozaveščanja o pomenu voda ter poudaril, da je Slovenija raznolika, lepa in ena izmed najbolj vodnatih in gozdnatih držav, njene naravne danosti pa so tisto, kar potrebujemo za 21. stoletje, za vzpon, uspeh in blaginjo ljudi, "seveda, če bomo znali to dati v nek pameten okvir trajnostnega razvoja, da bodo tega deležne tudi prihodnje generacije".

Predsednik se je zavzel za to, da voda ostane dobrina vseh – ne samo današnje, ampak tudi prihodnjih generacij in dodal, da je potrebno vlagati v infrastrukturo in v vse, kar omogoča nadaljevanje tudi industrijskega razvoja, toda tako, da nas meje rasti ne bodo ustavile same po sebi.

Zbranim je predstavil namen projekta "Slovenija 2030" in prisotne pozval, da se tisti, ki imajo željo in ambicijo, vključijo v ta projekt in prispevajo svoj premislek k oblikovanju globalne vizije Slovenije. "Če bomo imeli pred seboj sliko prihodnosti, potem bomo imeli cilj, proti kateremu se bomo lahko usmerjali aktivno in angažirano," je na koncu dodal predsednik.
Predsednik republike na konferenci "Voda kot priložnost za trajnostni razvoj in mednarodno sodelovanje Slovenije"
Foto: Daniel Novakovič/STA


vir videa: GZS