Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi novega objekta vrtca v Brežicah: "Danes je dan za dobre novice"

Brežice, 29. 8. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil otvoritve novega objekta Vrtca Mavrica Brežice, kjer je zbrane tudi nagovoril.

V nagovoru je predsednik republike uvodoma pozdravil župana, ravnateljici, vzgojiteljice, starše in otroke. Vsem, ki odgovorno oblikujejo kreativen in ustvarjalen svet za otroke, se je zahvalil za njihov trud in nesebično delo ter jim čestital za nov vrtec.

Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi Vrtca Mavrica v Brežicah
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik Pahor je poudaril, da je današnja pridobitev ne le izjemna za Brežice in tukajšnje otroke, temveč za vso Slovenijo. Dejal je, da smo bili v zadnjih letih prevečkrat priča novicam, ki nas niso navdihovale z upanjem in optimizmom. A danes sta, tako predsednik Pahor, otvoritev vrtca  pospremili še dve dobri novici. Novica o gospodarski rasti, ki jo Slovenija beleži že tretje četrtletje zapored, ter ta, da bo v ponedeljek prag osnovnih šol širom Slovenije prestopilo rekordno število prvošolčkov. "Danes je dan za dobre novice", je dejal predsednik Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi Vrtca Marvica v Brežicah
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike se je v govoru zahvalil gospe Ani Kupina, ki je kot dolgoletna ravnateljica vrtca Mavrica najbolj zaslužna za razvoj predšolske vzgoje v Brežicah: "S srčnostjo in neizmerno predanostjo svojemu delu ste pospremili otroke na poti iz otroštva do odraščanja." Ob tej priložnosti je predsednik republike spomnil na nedavni obisk ob otvoritvi prenovljenih prostorov Gimnazije Brežice in poudaril, da ob takšnih obiskih ugotavlja, da je največ upanja in vztrajnosti prav med mladimi. "Zato je še kako pomembno, da boste vzgojitelji, strokovni sodelavci in starši po svojih najboljših močeh spodbujali kreativnost in navdihovali otroke za uresničitev njihovih mladih, a pomembnih sanj. Da bodo zrasli v radovedne mlade ljudi", je govor zaključil predsednik republike.

Po slavnostni otvoritvi si je predsednik republike v spremstvu staršev in otrok ta izjemni vrtec tudi ogledal.