SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Veselimo se prihodnosti, ki jo boste vi sooblikovali«

Brdo pri Kranju, 4. 10. 2014 | sporočila za javnost, govoriPredsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Stanko Setnikar Cankar, na Gradu Brdo priredil sprejem za zlate maturantke in maturante, ki so na maturi 2014 dosegli vse možne točke. Predsednik republike je maturantkam in maturantom izročil darilo, Sovico modrosti, ki ponazarja znanje, učenost, odprtost uma in kreativnost. V kulturnem delu sprejema je nastopil Mladinski mešani zbor sv. Stanislava Škofijske klasične gimnazije, ki je letos postal absolutni zmagovalec prestižnega mednarodnega pevskega festivala in tekmovanja Kathaumixw v Kanadi.

Predsednik republike Borut Pahor z zlatimi maturantkami in maturanti 2014
Foto: Nebojša Tejić / STA

V nagovoru je predsednik republike v svojem imenu in v imenu vseh državljank in državljanov zlatim maturantkam in maturantom čestital za sijajen uspeh. Zahvalil se je tudi profesorjem, ki dijake spremljajo na poti do uspeha, saj to počnejo ne zaradi nagrade, marveč zaradi notranjega zadoščenja, zaradi katerega sploh vstopajo v šolski sistem. Vsi ti profesorji in učitelji si po predsednikovem mnenju zaslužijo naše občudovanje in zahvalo, saj dajejo vse od sebe, da lahko dijaki posežejo po zvezdah. Predsednik Pahor se je zahvalil tudi staršem, ki znajo ali dopustiti, da njihovi otroci gredo z njimi ali mimo njih do najbolj neodkritih razsežnosti radovednosti, ali pa, da to storijo z njihovo odkrito spodbudo. Poudaril je pomembnost spodbude in navdiha, ki mlade spodbujata, da iščejo vedno nekaj drugačnega, še neodkritega, in sta za vsakogar, ki želi poseči po izjemnih uspehih, izjemno dragocena.

»Ob tej priložnosti se seveda želim zahvaliti vsem vam, maturantkam in maturantom, ki ste v času svojega šolanja dosegli najboljše uspehe med najboljšimi. Ne glede na pomoč in razumevanje profesorjev ali staršev je uspeh, ki ste ga dosegli, najprej in predvsem vaš,« je dejal predsednik Pahor ter izrazil željo, da tudi v prihodnje dosežejo največ, kar je mogoče in zrastejo v ustvarjalne osebnosti. »Danes skupaj z vami praznujemo tudi mi in se veselimo vaših uspehov. Vi ste že naše upanje in veselimo se prihodnosti, ki jo boste sooblikovali. Želimo si, da bi jo z vso odgovornostjo, ki jo premorete, oblikovali tako, da bi bila ta boljša za vse nas,« je govor zaključil predsednik republike Borut Pahor ter vsem zaželel veliko uspehov tudi v prihodnje.