Predsednik republike Borut Pahor sprejel makedonskega premiera Nikolo Gruevskega

Ljubljana, 13. 11. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel predsednika Vlade Republike Makedonije mag. Nikolo Gruevskega, ki se mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji. Sogovornika sta v pogovoru veliko pozornosti namenila krepitvi dvostranskega sodelovanja med državama, vključevanju Makedonije v evroatlantske povezave ter razmeram na Zahodnem Balkanu. Predsednik in premier sta izmenjala tudi poglede na svetovno gospodarsko krizo in njene posledice v obeh državah.
Sprejem makedonskega predsednika Gruevskega
Foto: Nebojša Tejić

Makedonski predsednik vlade je dejal, da je Slovenija ena izmed najpomembnejših gospodarskih partneric Makedonije in da slovenska podjetja v Makedoniji veljajo za kakovostne in verodostojne poslovne partnerje.

Sogovornika sta se strinjala, da imata državi dobre dvostranske odnose brez odprtih vprašanj in da želita to sodelovanje še nadgraditi. Makedonski premier je ob tem izpostavil tudi pomembnost iniciative Brdo Process, kot eno ključnih iniciativ za krepitev evropske perspektive regije in odlično platformo za reševanje odprtih bilateralnih in regionalnih vprašanj.

Ob zaključku pogovorov je makedonski premier Gruevski izrazil hvaležnost za podporo Slovenije pri vključevanju Makedonije v evroatlantske povezave.