SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor se je pred uradnim začetkom zasedanja trinajstih predsednikov v Valletti sestal s predsednikom Malte Vello

Valletta, 5. 10. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se na povabilo predsednika Republike Malte Georga Velle v Valetti udeležuje srečanja predsednikov trinajstih držav, članic EU: Malte, Bolgarije, Estonije, Grčije, Hrvaške, Irske, Italije, Madžarske, Nemčije, Poljske, Portugalske, Slovaške in Slovenije.

Pred uradnim začetkom zasedanja se je slovenski predsednik na bilateralnem srečanju sestal z gostiteljem predsednikom Vello.

Sogovornika sta osrednjo pozornost namenila vojni v Ukrajini. Obsodila sta odločitev Ruske federacije za aneksijo štirih ukrajinskih regij in poudarila pomen enotnosti Evropske unije pri nadaljni pomoči Ukrajini.

Predsednika sta izmenjala pričakovanja glede tem pogovora na tokratnem srečanju neformalne skupine Arraiolos in v tem okviru izpostavila problematiko ilegalnih migracij, podnebnih sprememb in vpliva vojne v Ukrajini na stabilnost in varnost na Zahodnem Balkanu.

Predsednik Pahor se je pred uradnim začetkom zasedanja trinajstih predsednikov v Valletti sestal s predsednikom Malte Vello
Foto: Daniel Novakovič/STA