SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor bo gostil prvo srečanje častnega odbora za pripravo 27. svetovnega kongresa Zveze za mednarodni šport za vse TAFISA

Ljubljana, 1. 10. 2020 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri, v četrtek, 1. oktobra 2020 ob 10. uri sprejel člane častnega odbora za pripravo 27. svetovnega kongresa Zveze za mednarodni šport za vse TAFISA. Častni odbor bosta uvodoma nagovorila predsednik republike in Wolfgang Baumann, generalni sekretar TAFISA.

Gre za prvo srečanje častnega odbora za pripravo 27. svetovnega kongresa TAFISA 2021, ki mu predseduje predsednik republike.

Prvega srečanja častnega odbora se bodo udeležili:
  • Wolfgang Baumann, generalni sekretar TAFISA,
  • dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje znanost in šport RS,
  • Bogdan Gabrovec, predsednik OKS-ZŠZ,
  • mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ in predsednik organizacijskega odbora TAFISA 2021
  • Miroslav Cerar, predsednik Slovenske olimpijske akademije, OKS-ZŠZ,
  • Dejan Crnek, predsednik Športne unije Slovenije,
  • Đenio Zadković, župan Občine Piran,
  • dr. Maja Pajek, prodekanja Fakultete za šport Univerze v Ljubljani in predsednica programskega odbora TAFISA 2021.


TAFISA je vodilna svetovna organizacija na področju športa za vse, ustanovljena leta 1991 v Franciji. Združuje več kot 320 organizacij iz več kot 170 držav po svetu, ki delujejo na področju ozaveščanja o prednostih športa za vse in spodbujanja telesne dejavnosti. Organizacija svetovnega kongresa pa je izjemna priložnost za spoznavanje novih trendov na področju športa za vse in smernic svetovnih organizacij na tem področju. Slovenija bo v letu 2021 za nekaj dni postala svetovna prestolnica množičnega športa, saj se bodo kongresa udeležili strokovnjaki iz akademskega sveta in predstavniki mednarodnih organizacij, ki jim gibalna aktivnost vsakega posameznika predstavlja pomemben imperativ s ciljem promocije zdravega načina življenja s športom za visoko kakovost življenja.

27. svetovni kongres TAFISA bo potekal med 6. in 10. oktobrom 2021 v Portorožu pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.


FOTOTERMIN

Predstavniki medijev bodo lahko spremljali uvodni pozdrav predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in uvodno besedo Wolfganga Baumanna, generalnega sekretarja TAFISA.


LOKACIJA: soba 70, Predsedniška palača, Ljubljana


Medije, ki bodo spremljali dogodek, obveščamo, da je vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 9.45, od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!