Predsednik Pahor bo v okviru svečanosti ob prisegi gostil svečano kosilo za predsednike sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške

Brdo pri Kranju, 20. 12. 2017 | napovednik

OBVESTILO UREDNIŠTVOM
19. december 2017

Svečano kosilo, ki ga predsednik Borut Pahor v okviru svečanosti ob prisegi Predsednika Republike Slovenije prireja za predsednike sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške, prestavljeno na januar.


Zaradi nujnih obveznosti avstrijskega predsednika Alexandra Van der Bellena ob imenovanju nove avstrijske vlade je svečano kosilo za predsednike sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške s srede, 20. decembra 2017 prestavljeno na predvidoma v januar 2018.

O točnem datumu boste obveščeni.

***
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v petek, 22. decembra 2017 prisegel pred Državnim zborom.


V okviru svečanosti ob začetku novega mandata bo dva dni prej, v sredo, 20. decembra 2017 gostil svečano kosilo za predsednike sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške.

Predsedniki Sergio Mattarella, Alexander Van der Bellen, János Áder in predsednica Kolinda Grabar-Kitarović se bodo z gostiteljem, predsednikom Pahorjem sešli na Brdu pri Kranju in izkoristili to neformalno srečanje za utrditev dobrososedskih odnosov in medsebojnega sodelovanja med državami.

Redna srečanja s predsedniki sosednjih držav pripomorejo k izmenjavi stališč o aktualnih dvostranskih in mednarodnih vprašanjih ter krepitvi dobrega sosedstva in prijateljstva.

***

Predstavniki medijev boste za spremljanje srečanja potrebovali AKREDITACIJSKE PRIPONKE, zato vas prosimo, da se akreditirate prek spletnega akreditacijskega sistema Urada Vlade RS za komuniciranje: http://akreditacije.ukom.gov.si/aktualni-dogodki/dogodek/predsednik-republike-slovenije-bo-gostil-svecano-k-121/

Akreditirate se lahko od srede, 13. decembra 2017, do ponedeljka, 18. decembra 2017, do 14. ure.

Akreditacijske priponke boste predstavniki medijev lahko prevzeli v torek, 19. decembra 2017, na Uradu Vlade RS za komuniciranje, med 12. in 14. uro (Kontakt: Andrej Savelli, telefon: +386 1 478 26 98, mobilni: +386 31 855 127, E-pošta: info.ukom@gov.si)