SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na Polzeli: "Uspešna družba je tista družba, v kateri ni nihče odrinjen ali pozabljen"

Polzela, 25. 5. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob 60. obletnici Doma upokojencev Polzela, kjer je zbrane tudi nagovoril.

Današnji dan je bil namenjen praznovanju spoštovanja tradicije, vrednot, izkušenj in dolgoletnih prizadevanj za uspešen razvoj in rast Doma upokojencev Polzela. To je v svojem nagovoru poudarila Eva Lenko, direktorica doma, ki s svojim občutkom za stanovalce, zaposlene in napredek institucije piše uspešno zgodbo: "Tu smo za vas, dragi stanovalci, da vam ponudimo priložnosti. Na vas pa je, da jih izberete. S ponosom strmimo v prihodnost." Gospod Jože Kužnik, župan občine Polzela, pa je vsem stanovalcem izrekel iskrene in prisrčne čestitke ob praznovanju njihovega jubileja. Svoje misli o življenju v domu so z gosti delili tudi stanovalci doma, ki so se zaposlenim zahvalili za prijaznost in skrb, da je njihovo življenje kljub starosti še vedno aktivno.

Predsednik republike na slovesnosti ob 60. obletnica Doma upokojencev Polzela
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike se je direktorici doma zahvalil za vabilo ter v luči njihovega praznika in prihajajočega praznika naše domovine dejal: "Leta 1990 smo se tistega zimskega dne odločili za samostojnost zato, ker smo verjeli v bolj pravično in bolj vključujočo družbo. In naše skupne uspehe na tem področju lahko merimo s tem, koliko je kdo vključen ali pozabljen. In uspešna je tista družba, v kateri ni nihče ne odrinjen in ne pozabljen." V nadaljevanju pa je v luči praznovanja 25. obletnice samostojne Slovenije dejal: "Vsi skupaj se moramo zavedati, da je tisto decembrsko odločitev in kasnejši uspeh naše lepe in urejene države omogočilo dejstvo, da so bili temelji v mnogočem postavljeni na dediščini tistih vrednot, ki ste jih za njeno dobro postavili prav vi, v času vašega aktivnega življenja. Iskrena hvala za vse, za vašo drznost in smelost tistega časa, da je bila Slovenija pripravljena na velike spremembe," je dejal predsednik republike.

Predsednik republike na slovesnosti ob 60. obletnica Doma upokojencev Polzela
Foto: Daniel Novakovič / STA

Za presenečenje so poskrbeli otroci Osnovne šole Polzela, ki so po kulturni točki ljudskih plesov predsedniku Pahorju, županu Kužniku in direktorici Lenko poklonili šopke poljskih cvetlic, ki so jih sami nabrali. V tri šopke so povezali tristo štiriindvajset (324) rožic in se predsedniku republike zahvalili za obisk z besedami: "Gospod predsednik, otroci smo veseli, da ste nas s prisotnostjo razveselili, da vas vidimo iz oči v oči." Svoj šopek pa je predsednik republike podaril gospe Boži, stanovalki doma, ki je na šegav način predstavila življenje v domu.