SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike otrokom ob zaključku projekta Evropska vas 2018 v Celju: "Danes praznujemo vašo mirno in lepo prihodnost."

Celje, 8. 5. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Celju udeležil zaključne prireditve projekta Evropska vas, kjer je nagovoril otroke, ki so sodelovali v projektu.

Zahvalne besede je predsednik republike uvodoma namenil županu Mestne občine Celje in ravnatelju III. Osnovne šole Celje, učiteljem in mentorjem, ki na različne načine spodbujajo navdušenje mladih do Evrope, kar je, tako predsednik Pahor, neprecenljive vrednosti: »Vzgojili boste ljudi, ki bodo v Evropi videli upanje in ne strahu, v sobivanju skupnost, v radovednosti za spoznavanje različnosti pa priložnost in ne nekaj, kar bi jih ogrožalo."

Otrokom, ki so sooblikovali današnjo zaključno prireditev, je predsednik republike dejal: »Vaša naloga je, da se po najboljših močeh trudite, da ideja o Evropi postane še bolj močna in mogočna, da bodo tudi vaši otroci z upanjem gledali v prihodnost. Danes praznujemo vašo mirno in lepo prihodnost."

Predsednik Pahor je povedal tudi, da bo letošnji praznik Evrope še posebej obeležil z mladimi. Jutri bo namreč v Predsedniški palači pripravil sprejem ob dnevu Evrope in je zato mlade pozval, naj mu s svojimi idejami pomagajo pripraviti jutrišnjo poslanico. 

Na zaključni prireditvi se je na stojnicah z izdelki, na odru pa s pesmijo, plesom in glasbo predstavilo vseh 32 (dvaintrideset) sodelujočih vzgojno - izobraževalnih zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole ter drugi zavodi). Projekt Evropska vas poteka že trinajsto leto. Cilj in namen projekta je spodbuditi medkulturno razumevanje, toleranco, solidarnost, spoznavanje drugih narodov in držav v Evropski uniji ter hkrati povečati zavedanje lastne kulturne identitete. Projekt je namenjen osnovnošolcem, ki z njim na inovativen način spoznavajo države Evropske unije, njihove značilnosti in tako obeležijo dan Evrope.Predsednik republike na zaključni prireditvi Evropska vas 2018 v Celju
Foto: Tamino Petelinšek / STA