SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor mladim v Celju: "Več znati pomeni imeti več priložnosti za prihodnost."

Celje, 29. 1. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil 40. obletnice Doma ob Savinji Celje, kjer je bil slavnostni govornik. Obisk je izkoristil tudi za druženje z otroki Vrtca Anice Černejeve ter za pogovor z dijaki I. gimnazije v Celju.

Predsednik republike Borut Pahor med dijaki I. Gimnazije Celje
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike se je v nagovoru ob 40. obletnici Doma ob Savinji Celje, v svojem imenu in v imenu države, zahvalil zaposlenim in vodstvu doma, ki stanovalcem nudijo oporo in skupaj z njimi uresničujejo njihova pričakovanja do življenja. "Pomagate jim realizirati pričakovanja, želje in načrte, tako da ljudje k vam ne pridejo samo s spomini na preteklost, temveč tudi s sanjami za prihodnost," je dejal predsednik. Poudaril je pomen besede dostojanstvo, ki pokaže na humanost nekega življenja posameznika in skupnosti. "To je bistvo družbe, ki želi biti odprta, strpna in humana. Pričakujemo namreč, da se bo delovno okolje prilagajalo nam in mi njemu ter da si bomo v sobivanju omogočili medsebojno pomoč, da bomo zadovoljni in morda tudi srečni," je menil predsednik. Pohvalil je izjemno osebno predanost zaposlenih v vseh domovih za starejše v Sloveniji. Ti svojega poklica namreč ne jemljejo kot službo, temveč kot poslanstvo in ga opravljajo z veliko mero srčnosti. Predsednik republike je obljubil, da se bo še letos vrnil v Dom ob Savinji in v okviru projekta "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega" delovni dan preživel z zaposlenimi in stanovalci. Po obisku Doma ob Savinji Celje je predsednik obiskal najmlajše v Vrtcu Anice Černejeve.

Predsednik republike Borut Pahor na 40. obletnici Doma ob Savinji Celje
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik Pahor je obisk v Celju izkoristil tudi za pogovor z dijaki I. gimnazije v Celju. S tem predsednik nadaljuje niz pogovorov z mladimi o njihovih pričakovanjih o prihodnosti, o njihovih željah in ambicijah. Dijaki so predsedniku predstavili svoje ideje, pobude in rešitve ter izpostavili problematiko brezposelnosti mladih, štipendiranja, spregovorili pa so tudi o aktualnih političnih zadevah. Predsednik Pahor je poudaril, da naj bodo inovativni, ambiciozni in naj razmišljajo, kako bi oni spremenili svet in ne, kako bi se mu prilagodili. Pozabiti ne smejo, tako predsednik, da je potrebno igrati po pravilih in verjeti v svoje sanje. "Velike ideje se nikoli ne naročijo na meniju, so izven menija. To je vaša priložnost, priložnost celotne generacije, da ste vrhunski, v tem kar počnete in si sami napišete recept za prihodnost," je zaključil predsednik.

Predsednik republike Borut Pahor v Vrtcu Anice Černejeve v Celju
Foto: Daniel Novakovič / STA