SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor: "Združenje SILA je postalo velesila solidarnosti, prijateljstva in povezovanja"

Ljubljana, 21. 4. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil dobrodelnega diplomatskega plesa, ki so ga pripravile članice Mednarodnega združenja žensk Ljubljana SILA-IWCL v sodelovanju z Veleposlaništvom Italijanske republike v Ljubljani.

Predsednik republike, častni pokrovitelj dobrodelnega dogodka, je ob tej priložnosti dejal, da se je Združenje SILA od svojih pričetkov kmalu po osamosvojitvi Slovenije do danes zelo razširilo in je postalo prepoznavno zaradi številnih dobrodelnih dogodkov, med katerimi je tudi tradicionalni predbožični bazar, ki se ga predsednik republike redno udeležuje. "Združenje SILA je postalo velesila zaradi zavzetosti, prijateljstva in povezovanja ljudi in držav, za kar si prizadevajo članice, predvsem pa zaradi njihove solidarnosti, ki j eden izmed bistvenih gradnikov družbe," je poudaril predsednik Pahor in napovedal, da bo v pričetku maja podpisal ukaz o podelitvi odlikovanja Republike Slovenije Združenju SILA-IWCL ob njihovi 25-letnici delovanja.

Zbrana sredstva na tokratnem dobrodelnem diplomatskem plesu je Združenje SILA namenilo Slovenskemu združenju za duševno zdravje ŠENT, da bo v enoti ŠETMAR Koper prenovilo dnevni center. Z novo opremo in pripomočki pa bodo omogočili bogatejšo in kakovostnejšo izvedbo programov, varovancem polepšali njihov vsakdan in omogočili posebna doživetja.

Predsednik republike se je udeležil dobrodelnega plesa Mednardonega združenja žensk Ljubljana SILA-IWCL
Foto: Daniel Novakovič/STA