Javna predstavitev kandidatke za ustavno sodnico dr. Katje Šugman Stubbs jutri, v sredo ob 11. uri

Ljubljana, 14. 11. 2018 | napovednik

V sredo, 14. novembra 2018, bo ob 11. uri v Predsedniški palači javna predstavitev kandidatke za sodnico Ustavnega sodišča Republike Slovenije dr. Katje Šugman Stubbs.

Predstavitev bo vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Predsednik Pahor ocenjuje, da kandidatka izpolnjuje strokovne kriterije in vzbuja zaupanje za opravljanje te pomembne funkcije. Po pogovorih predsednika z vodji poslanskih skupin je mogoče utemeljeno sklepati, da ima kandidatka tudi potrebno podporo za izvolitev.

To bo šestindvajseta (26.) javna predstavitev kandidatov predsednika republike za visoke državne funkcije in je postala običaj. Za javno predstavitev kandidatov se je predsednik Pahor odločil, ker prispeva k preglednosti in kakovosti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepi zaupanje javnosti. Hkrati pa takšna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidati spozna, še preden o njih dokončno odloči državni zbor ali jih na položaj neposredno imenuje predsednik republike.


Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 10.45, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.


LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana