Predsednik Pahor je sprejel ministra za zunanje zadeve Republike Poljske Waszczykowskega

Ljubljana, 27. 9. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Republike Poljske Witolda Waszczykowskega, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

Predsednik Pahor in minister Waszczykowski sta ocenila, da imata Slovenija in Poljska zelo dobre in prijateljske dvostranske odnose. Predsednik Pahor je sogovorniku dejal, da si Slovenija želi še okrepiti sodelovanje s Poljsko na bilateralni, regionalni in večstranski ravni ter izrazil zadovoljstvo, da med državama ohranjamo dober in reden politični dialog.

Sogovornika sta se med drugim pogovarjala tudi o prihodnosti Evropske unije, o vprašanju izstopa Velike Britanije iz EU in o izzivih evroatlantskega prostora. Predsednik Pahor je ministru  Waszczykowskemu zagotovil, da Slovenija ostaja še naprej zavezana nadaljnji integraciji Evropske unije, poljski minister pa je dejal, da se tudi sam zavzema, da bi v Evropski uniji vzporedno s pogajanji o brexitu sprožili tudi razpravo o reformi EU.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel ministra za zunanje zadeve Republike Poljske Witolda Waszcyzkowskega
Foto: Nebojša Tejić/STA