Javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta

Ljubljana, 6. 12. 2018 | napovednik

V četrtek, 6. decembra 2018, bo ob 11. uri v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata za guvernerja Banke Slovenije mag. Boštjana Vasleta.

Predstavitev bo vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Predsednik Pahor ocenjuje, da kandidat izpolnjuje visoke strokovne kriterije in ima potrebne izkušnje za opravljanje te funkcije. Po večih pogovorih in posvetovanjih z vodji poslanskih skupin državnega zbora je predsednik republike ugotovil, da uživa mag. Boštjan Vasle tudi potrebno podporo poslank in poslancev za izvolitev.

Za javno predstavitev kandidata se je predsednik republike odločil, ker prispeva k preglednosti in kvaliteti postopkov izvolitve visokih državnih funkcionarjev ter krepi zaupanje javnosti. Hkrati pa takšna predstavitev omogoča, da se javnost s kandidatom spozna, še preden o njih dokončno odloči državni zbor ali jih na položaj neposredno imenuje predsednik republike.


Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 10.45, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.


LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana